Oppenheimer Kimdir – Atom Bombasını Bulan Adam

 Oppenheimer Kimdir? – Atom Bombasını Bulan Adam



Oppenheimer kimdir, Atom bombasının kim buldu“Atom bombasının babası” lakapı kime aittir gibi tüm bu soruların yanıtı tek bir adamla doğrudan ilişkili “J. Robert Oppenheimer”Amerikalı teorik fizikçi ve Manhattan Projesinin lideri, günümüzde pek çok isimle veya soruyla ilişkilendiriliyor bunun en büyük sebeplerinden birisi ise Oppenheimer büyük dehası.

Tarihin gelmiş geçmiş en büyük fizikçileri arasında yerini altın harflerle koruyan Oppenheimer’ın biraz ironik bir hayatı olmakla birlikte hikayesini okurken anlayacağınız üzere pek çok başarıya imza atmış birisidir.

Robert Oppenheimer Kimdir?

Robert Oppenheimer, 22 Nisan 1904’te New York’ta doğan Yahudi kökenli, Amerikalı bir fizikçi ve öğretmendi. İkinci Dünya Savaşı sırasında, Manhattan Projesi olarak bilinen gizli bir ABD hükümet programı, atom bombasının geliştirilmesi için kuruldu ve Oppenheimer, bu projenin liderliğini üstlendi.

Oppenheimer’ın Manhattan Projesi sırasındaki katkıları, atom bombasının geliştirilmesinde kilit bir rol oynadı. Proje sırasında, Oppenheimer ve ekibi, atomun bölünmesi yoluyla nükleer enerjinin serbest bırakılması fikrinden yola çıkarak, bombanın tasarımını ve üretim sürecini geliştirdiler.

Atom Nedir? başlıklı makalemize buradan ulaşabilirsiniz.

1945 yılında, ABD, atom bombasını Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki şehirlerine karşı kullanarak, II. Dünya Savaşı’nı sonlandırdı.

Ancak, atom bombasının kullanımı sonrasında Oppenheimer, bu teknolojinin insanlık için tehlikeli bir yol açabileceği endişelerini dile getirmeye başladı.

Yazının Devamı: Oppenheimer Kimdir?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

James Webb Uzay Teleskobunun Tüm Keşifleri - 2022!

Yıldız Kayması Nedir? Neden Oluşur? Ne Sıklıkla Gerçekleşir?

Aerojel Nedir? - Geleceğin Süper Malzemesine Genel Bir Bakış