Big Data Nedir? - Büyük Verinin Gücünü Keşfedin


Big Data Nedir? - Büyük Verinin Gücünü Keşfedin

Big Data Nedir? - Büyük Verinin Gücünü Keşfedin

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte her geçen gün daha fazla veri üretilmekte ve bu veriler insanlar tarafından işlenemez boyutlara ulaşmış durumdadır. Yaşanan bu durum da yeni bir kavram olan büyük veri yani big data kavramını ortaya çıkarmıştır. Big data nedir? Sorusu üzerine merak edilen tüm detaylar yazımızda yer almaktadır.

Büyük Veri Nedir?

Büyük veri nedir? Sorusuna yanıt olarak; Büyük veri geleneksel veritabanı araçları ve algoritmaları ile işlemesi zor olan bu büyük verinin oluşturulması, saklanması, akışı, analiz edilmesi gibi birçok konuyu içeren bir terim olarak karşımıza çıkmaktadır. Big data özellikleri arasında şunlar yer almaktadır.

- Büyük veri geleneksel veritabanları tarafından işlenemez boyutlardadır. Örneğin, bir banka günde milyonlarca işlem gerçekleştirmektedir. Bu işlemler sonucunda üretilen veriler, geleneksel bir veritabanında saklanmak ve analiz edilmek için çok büyüktür.
- Büyük veri çok hızlı bir şekilde üretilmektedir. Örneğin, sosyal medya platformlarında her saniye milyonlarca veri üretilmektedir. Bu verilerin hızlı bir şekilde saklanması ve analiz edilmesi gerekmektedir.
- Aynı zamanda büyük veri çok çeşitli kaynaklardan elde edilmektedir. Örneğin, bir şirketin ürettiği veriler, müşterilerden gelen veriler, sosyal medya verileri, sensör verileri gibi çok çeşitli kaynaklardan elde edilebilmektedir. Verilerin çeşitliliği analizlerini zorlaştırmaktadır.

Büyük veri, hacim, çeşitlilik ve hız gibi özelliklerle karakterize edilen büyük ve karmaşık veri setlerini ifade etmektedir. Geleneksel veri yönetim araçları ve işleme uygulamaları tarafından ele alınması zor olan büyük veri setleri genellikle hacim, çeşitlilik ve hız olarak üç ana boyutta değerlendirilmektedir.

Kaynak: https://bilimuzay.com/big-data-nedir-buyuk-verinin-gucunu-kesfedin/



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

James Webb Uzay Teleskobunun Tüm Keşifleri - 2022!

Yıldız Kayması Nedir? Neden Oluşur? Ne Sıklıkla Gerçekleşir?

Aerojel Nedir? - Geleceğin Süper Malzemesine Genel Bir Bakış