James Webb Uzay Teleskobunun Tüm Keşifleri - 2023!


James Webb Uzay Teleskobunun Tüm Keşifleri - 2023!

James Webb Uzay Teleskobunun Tüm Keşifleri - 2023!

Daha önce James Webb Uzay Teleskobunun amaçlarından ve hikayesinden bahsetmiştik, hatta yörüngesine çıktıktan 6 ay sonra bize ilettiği ilk 5 görüntüyü de sitemiz içerisinde detaylı bir şekilde incelemiştik. Bu yazımızda ise biliyorsunuz ki 2023 yılını neredeyse bitirmek üzeriyiz, bu sebeple Webb'in bugüne kadar çektiği veya keşfettiği tüm gezegenleri ve yıldızları tarih sıralamasıyla listelemenin faydalı olacağını düşündük

Bu yazımızda James Webb Uzay Teleskobunun 2023 yılına kadar çektiği tüm görselleri tarih sırasına göre herhangi bir atlama yapmadan sizlere göstermeye çalışacağız. Yazı içerisinde Webb'in 2022 yılının görselleri bulunmayacak çünkü 2022 yılına ait tüm keşifleri bir önceki yazımızdan bulabilirsiniz.

Webb'in ilk görüntüleri için tıklayın.

2022 ve 23 yılını aynı yazıda yayınlamak oldukça karmaşık bir yapıya sebep olacağı için iki yazı yayınlama kararı aldık, 2022 ve 2023 keşifleri şeklinde.

James Webb Uzay Teleskobunun 2022 Yılı Keşiflerine buradan ulaşabilirsiniz.

Konuyu fazla uzatmadan içeriğimize başlamak istiyorum çünkü bildiğiniz üzere geçtiğimiz 2 yıl boyunca Webb oldukça fazla ötegezegen ve yıldız keşfetti, hatta bazen kendi güneş sistemiz içerisinde bulunan gezegenlere bile bakma fırsatını elde etti. Haliyle oldukça uzun bir konu bizleri beklemekte.

O yüzden hatırlatmakta fayda üst taraftaki içerik tablosunu kullanarak detaylı olarak atılan başlıklarla birlikte Webb'in uzay keşif serüvenine ortak olabilirsiniz.


Kaynak: https://bilimuzay.com/james-webb-uzay-teleskobunun-tum-kesifleri-2023/



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

James Webb Uzay Teleskobunun Tüm Keşifleri - 2022!

Yıldız Kayması Nedir? Neden Oluşur? Ne Sıklıkla Gerçekleşir?

Aerojel Nedir? - Geleceğin Süper Malzemesine Genel Bir Bakış